Tehnologie

Ce este IPL

IPL este tratamentul revolutionar folosit de zeci de mii de medici din intreaga lume. Este o tehnologie extrem de eficienta in tratamentele de infrumusetare a pielii si in epilare.

IPL este prescurtarea termenului „Intense Pulsed Light”, care inseamna lumina intens pulsata. Tehnologia este bazata pe utilizarea unui spectru larg de lumina cu frecvente intre 515 nm si 1200 nm, frecvente adaptate in functie de rezultatul dorit. O anumita gama de frecventa influenteaza structuri specifice ale pielii, iar pentru a regla frecventa sunt folosite filtre speciale continute de fiecare aparat in parte.

Gama foarte variata de frecvente este si atributul care diferentiaza tehnologia IPL fata de  tehnologia laser, lumina intens pulsata fiind usor de ajustat pentru a afecta numai anumite celule.

Scopul general al tratamentelor IPL este de a reda fetei sau corpului aspectul tanar, armonios, sanatos, iar tehnologia IPL are efecte remarcabile si in vindecarea a numeroase afectiuni comune.

Cum functioneaza?
Lumina intens pulsata actioneaza non-invaziv, fara a ataca suprafata pielii. Este o tehnologie patentata si aprobata de FDA, care se foloseste pentru tratarea a numeroase afectiuni benigne. Nu este necesar un timp de recuperare si riscurile de complicatii sunt minime, ceea ce o face foarte accesibila.

IPL a devenit populara probabil si datorita alternativei non-invazive pe care o ofera fata de procedurile chirurgicale sau fata de atat de cunoscutul face-lifting.

Tratamentele cu IPL sunt inofensive si nu necesita recuperare, numerosi clienti programand sedintele chiar in pauza de masa sau inainte de a merge la munca. Tratamentele sunt, de obicei, personalizate de consultanti specializati, in functie de fototip, starea pielii, starea de sanatate si alte criterii. IPL ofera imbunatatiri graduale si naturale si rezultate care persista in timp.

Lumina, care este aplicata printr-un brat articulat sau un dispozitiv tinut in mana, trece prin piele vizand anumite tesuturi. De exemplu, in cazul epilarii, lumina absorbita este canalizata de catre firele de par catre foliculul pilos (radacina), care se incalzeste pana la distrugere. Foliculul, sau radacina parului, are cea mai mare concentratie de melanina astfel ca lumina este convertita in caldura, care distruge radacina parului.

Tratamentele sunt in mod tipic fara durere si un gel special este aplicat pe piele inainte de tratament. In cele mai multa cazuri pacientul va purta si ochelari de protectie, iar operatorul IPL va atinge de piele suprafata fina din sticla a aparatului pentru a directiona lumina intens pulsata catre zona care se doreste tratata.

Epilarea definitiva si succesul international al IPL
Tehnologia IPL este ceva mai batrana decat am crede, insa la fel ca majoritatea inventiilor, i-au trebuit aproape doua decenii pentru a trece de la stadiul de cercetare la cel de tehnologie utilizata la scara larga. IPL a fost dezvoltata initial pentru a trata vase de sange sparte si a inchide capilare, dar s-a constatat rapid ca efectul era si eliminarea parului.

IPL a fost folosit pentru epilare inca din 1997 cand s-au constatat primele rezultate. In anii urmatori s-au realizat o serie de teste care au determinat perioadele optime de eficienta ale tratamentului prin IPL. 

Niciun tratament nu poate elimina complet parul, dar IPL obtine intotdeauna rezultatele cele mai apropiate de perfectiune. Pe de alta parte, eliminarea 100% a parului nu este neaparat dorita, cazurile reale aratand ca eliminarea de pana la 80% sau chiar si pana la 70% multumeste pe deplin pacientii, iar tehnologia IPL se apropie cu brio de aceste procente in cateva sedinte realizate la intervale regulate de timp. Prin IPL sunt eliminate firele de par cele mai groase si dificile. 

Ce alte afectiuni trateaza IPL?

IPL este o tehnologie foarte cunoscuta pentru epilare, insa aceasta este la fel de eficienta si pentru tratamentul:

Pentru mai multe informatii despre capacitatea de vindecare a IPL, va invitam sa explorati pagina noastra de servicii sau sa ne contactati pentru a vorbi cu un consultat.

 

- -
 
Site-ul nostru contine cookie-uri. Utilizand acest site, va dati acordul pentru folosirea cookie-urilor in concordanta cu informatiile prezentate.   OK   Citeste mai mult
1